fbpx

Video sitesi Youtube, akıllı telefon kullanıcılarının internet kotasını aşmasını önleyecek mükemmel bir gelişme yaptığını duyurdu. Youtube videoları Youtube GoKaydet ve İzle‘ ile internetsiz de izlenebilecek! Nasıl mı!

Milyonlarca kullanıcısı olan ve sektöründe marka haline gelen Youtube’de bir dakikada milyonlarca video izleniyor. Hal böyle olunca özellikle mobil telefon kullanıcıları 4.5G altyapısının da verdiği hizmetle kısacık bir video izlemek için bile kota doldurabiliyor. Hatta 4.5G’yi seçenler ilk başlarda, ‘Video izlemeden kotam doldu’ diyordu, bunun sebebi videoların hızlı yüklenmesiydi. Örneğin, 5 dakikalık bir videonun ilk 20 sn kapattığınızda bile hızlı indirmeden dolayı videonun tamamı yükleniyor ve kotanız doluyordu.

İşte Youtube, akıllı telefonların başlıca sorunlarından biri olan internet kotasına devrim gibi bir çözüm getiriyor: Kaydet ve izle. Günümüz mobil internet kotalarını göz önüne aldığımızda oldukça sıkıntılı olan bu durum artık You-Tube Go ile sona eriyor. Google, Hindistan’da gerçekleştirdiği ikinci etkinliğinde, veri tasarrufuna önem veren yeni uygulaması YouTube Go’yu duyurdu. Özellikle interneti yavaş olan kişiler için geliştirilen uygulamada, ister daha sonra izlemek için, isterseniz de devamlı izleyen biri olarak kotanızı harcamamak adına videoları kaydetme imkanınız oluyor. Aynı zamanda YouTube Go, videoyu indirmeden önce hangi kalitede ne kadar alan gerektirdiğini, telefonunuzun hangi bölümüne kaydedebileceğinizi de gösterip size sorabiliyor.

YOUTUBE NEDİR?
YouTube, bir video barındırma web sitesidir. Merkezi Amerika Birleşik Devletleri’deki San Bruno, Kaliforniya şehrindedir. 15 Şubat 2005’te 3 eski PayPal çalışanı tarafından kurulmuştur.

Youtube çalışmalarımız ile ilgili bilgi almak için TIKLAYINIZ.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir