fbpx

Google Adwords günlük bütçe artışı ile ilgili makalemizi okuduğunuz için teşekkür ederiz. Arama motoru Google’nin reklam verenler için sunduğu Adwords, müşterilerin günlük belirttiği bütçeyi 2 katına kadar artırabileceğini duyurdu.

Google Support üzerinde yapılan açıklamada, 4 Ekim 2017’den itibaren kampanyalar, tıklama ve dönüşüm gibi reklam hedeflerine ulaşılmasına yardımcı olmak için ortalama günlük bütçenin iki katına kadar harcanabileceği belirtildi.

Google Adwords, günlük bütçeyi 2 katına çıkarma özelliğini sadece kaliteli trafiğin yüksek olduğu günlerde yani reklamınızla ilgili aramalar yüksek ise o günde harcayacak. Örnek verecek olursak, Medyateji® tarafından günlük 100 TL bütçe ile oluşturulan bir reklamın etiketi, “sosyal medya danışmanlığı” veya “google reklam verme” ise bu alanda yapılan aramalarda bütçeniz erkenden bitecektir. Aramalar devam ettiği için Google sizin için günlük bütçenizi 2 katına çıkarıp daha fazla trafik çekmeyi istiyor.

Google şuna da dikkat çekiyor, “Aylık ücretlendirme sınırınızdan daha fazla ücretlendirilmeyeceğinizi unutmayın. Bu sınır, bir aydaki ortalama gün sayısı (30,4) ile günlük bütçenizin çarpımı sonucunda elde edilen rakamdır. İnternet trafiği okyanus gibidir. Bazı günler dalgalar küçüktür. Bazı günlerde ise dalgalar oldukça büyüktür. Bu nedenle, düşük trafik yüzünden reklamlarınız çok gösterilmezse, trafiğin daha yüksek olduğu günlerde reklamlarınızı daha fazla göstererek bunu telafi ederiz. Bir gün içinde, günlük bütçenizin izin verdiğinin 2 katına kadar tıklamaya izin vermemizin nedeni budur. Buna, fazla yayın denir. Bu, faydalı bir özelliktir. Reklamınız, faturalandırma döngüsü boyunca günlük bütçenizin izin verdiğinden daha fazla maliyet doğuracak kadar çok gösterilirse bu ekstra maliyetler için size kredi veririz”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir